I Am A Witness: Stop Cyberbullying

I-Am-A-Witness-Logo-Lockup-10.19.15-FINAL

Ik heb zojuist deze YouTube video gezien. De video gaat over cyberpesten, wat dat met je doet, hoe anderen erop reageren en wat er aan gedaan kan worden. Een heel belangrijk onderwerp en een goed initiatief.

Er is een nieuwe emoji beschikbaar voor Android en iOS: een oogje in een tekstballon. Deze emoji is een initiatief van AdCouncil, in samenwerking met o.a. Google, Facebook en Twitter. De emoji wil zeggen: ik zie dat je pest, dit is niet ok. / ik zie dat je gepest wordt, ik sta achter je. Door deze emoji als reactie te gebruiken op een opmerking die als pesten kan worden ervaren, kun je cyberpesten kenbaar maken.

Deze manier van reageren is onder andere om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Degene die pest, wordt vaak teruggepest en zo ontstaan ruzies en gaat het van kwaad tot erger. ‘Don’t fight bullying with bullying.’
Door enkel te kunnen reageren met deze emoji, hoopt men de zwijgende meerderheid die toekijkt hoe mensen online elkaar pijn doen, toch op te laten komen tegen het pesten.  Beschik je nog niet over deze emoji, dan is er een app te downloaden waarmee je deze emoji kunt krijgen.

eye-emoji-versions

Ik lees meerdere blogs en volg dagelijks veel YouTube video’s. Op deze platformen komt enorm veel cyberpesten voor. Sommige reacties zijn echt vreselijk (kijk: Jenna Marbles: Reading Mean Comments) en ik vind dit dan ook een erg goed initiatief. Cyberpesten is een reden waarom bloggers of YouTubers stoppen, of er misschien niet eens aan beginnen.  Om nog maar te zwijgen over wat het voor ernstigere gevolgen kan hebben. Ik wilde dit met jullie delen, zodat we samen cyberpesten tegen kunnen gaan, in de hoop dat het flink gaat verminderden.

Voor meer informatie: http://iwitnessbullying.org/. Daar staat ook een goed voorbeeld van hoe de emoji gebruikt kan worden. Val de pester niet aan, maar stel de gene die gepest wordt gerust.

i-am-a-witness-anti-bullying-campaign

Spread the word! 

Advertenties

4 gedachtes over “I Am A Witness: Stop Cyberbullying

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s