Een dagje naar Vlissingen

111Maandag kwam mama opeens met het idee om dinsdag een dagje naar Vlissingen te gaan met de trein. Het zou onwijs mooi weer worden en daar wilden we van profiteren. En hoe kan je daar nou beter van genieten dan aan zee? Gisteren zijn we dus een dagje afgereisd naar Zeeland. Altijd leuk, van die spontane uitjes!

1Station Vlissingen

Vlissingen is ongeveer drie uur reizen vanuit Eindhoven. Om half negen zaten we al in de bus, om negen uur in de trein en om half twaalf kwamen we aan in Vlissingen. Vlissingen voelt altijd als thuiskomen. Wij gaan al zo’n vijftien jaar achter elkaar naar de zelfde camping in Zeeland (Strandcamping Groede) en pikken ook elk jaar weer eventjes Vlissingen mee. Dat moment dat je in Vlissingen het kleine station uitloopt, blauwe lucht ziet, zeelucht ruikt en zeemeeuwen hoort is echt heerlijk. Het voelt meteen alsof je op vakantie bent, een hele andere wereld. Ik word altijd meteen vrolijk en voel me gelijk thuis.

3Dan volgt de lange wandelroute langs de zee, naar het centrum. Ook al heb ik die route al zo vaak gelopen en heb ik alles daar al tig keer gezien, het blijft mooi en verveelt nooit. Het was ook zo rustig! Als je buiten het hoogseizoen gaat kom je maar weinig mensen tegen. Je hoort geen auto’s, je hoort alleen de zee. Eigenlijk veel aangenamer dan zo’n drukke stad als Eindhoven.

5We hadden het echt getroffen met het weer. Om half twaalf was het al aangenaam warm in de zon en het was ook nog eens bijna windstil. Iets wat bijna nooit voorkomt in Zeeland en al helemaal niet aan zee.

15 Jammer dat het zo heiig was, dat zie je helaas goed terug op de foto’s. Het lijkt een beetje wazig en mistig en je kunt niet ver over zee uitkijken. Meestal kun je in de verte Zeeuws Vlaanderen zien liggen, het eiland waar wij altijd op de camping staan, maar daar kon je nu bijna niets van zien.

8Na een wandeltocht van zo’n 25 minuten, kom je aan bij de haven. Het ziet er altijd weer zo leuk uit! Al die bootjes en schattige huisjes. Al die bruggetjes die je moet oversteken en die opengaan wanneer er een boot doorheen moet.9We besloten een terrasje op te zoeken dat uitkeek over zee, om lekker wat te eten en te drinken. Totaal geen straf om een Ice Tea te drinken, in de zon, met dit uitzicht! Het was zo warm dat we onze jassen en vesten uit konden doen en gewoon in ons hemdje konden zitten. Het leek wel zomer!

10

Daarna zijn we even door het centrum gelopen. We zijn een paar winkeltjes in geweest maar zijn al snel weer op het volgende terras beland! Weer met zo’n heerlijk uitzicht. Deze boot was hard aan het werk om de bodem van de zee te baggeren. Leuk om te zien. Op dit terrasje hebben we lekker geluncht, wat gedronken en uitgerust, om vervolgens weer de route langs de zee terug te lopen. We besloten namelijk om de boot te pakken en even naar de overkant te varen! De boot doet er zo’n twintig minuten over om in Breskens aan te komen. Prima te doen dus.11In Breskens zijn we naar het strand gelopen. Een strand waar we nog nooit eerder zijn geweest. Wat raar is, want we komen dus ook in Breskens al vijftien jaar. Hier was het weer heel rustig, bijna geen mens te bekennen. Helaas was het paviljoen dicht, maar we vonden wel wat stoelen op het strand. Zo hebben we dus toch nog lekker aan het strand kunnen zitten.

14Vervolgens hebben we een terrasje in Breskens opgezocht. Het werd al wat later en het koelde flink af. We zijn toen nog wat gaan eten en zijn daarna weer met de boot, de trein en de bus naar huis gegaan. Het voelde eigenlijk best raar om na zo’n dagje naar huis te gaan in plaats van naar de camping. Een dagje op en neer was fijn, maar ik was er het liefst langer gebleven! 16Wat is jullie favoriete plek in Nederland? 

– Karlijn x

6 gedachtes over “Een dagje naar Vlissingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s